Kezdőlap » Fogyatékosok sportja

- Szeretsz futni, úszni vagy kerékpározni, de nem találod a kihívásokat?

- Szeretnél amatőr versenyeken indulni, de nem találod a lehetőségeket?

- Szeretnél egy vidám, lelkes amatőr csapat tagja lenni?

Nálunk a helyed!

Segítünk a felkészülésben, tanácsokat adunk, közös edzéseket szervezünk!

Ha nem mersz még vagy nem vagy elég felkészült egyéniben indulni, váltócsapatot szervezünk Neked a hosszabb- rövidebb futóversenyekre vagy akár traitlonversenyekre.

Fogyatékosok sportja

Több év óta jó a kapcsolat helyi fogyatékos szervezettekkel. Rendszeresen 4 éve  ők is részt vesznek rendezvényeinken. Hetente tartunk ingyenes sportfoglalkozásokat értelmi fogyatékosok, és mozgássérült sportolók számára, ami nagyon népszerű körükben.  Állandó edzések hatására jelentősen javult mozgáskoordinációjuk és az állóképességük is. Az idei évben már versenyeken is részt vettek. Indultak több csapattal a városi spinning bajnokságon és nagyon sikeres spinning bemutatót tartottak az Autómentes Napon. Az egyesület ez irányú tevékenységéről a helyi média rendszeres beszámol, emellett a Magyar Rádió és az MTV is készített többször is riportot. Látássérült és  hallássérült sportolóink rendszeresen részt vesznek futóedzéseinken és indultak a Pécs-Harkány futóversenyen, félmaratoni távokon is és több más versenyen, és a médiában ők is többször szerepeltek.

Intergráltuk az IRONMANEKET, hírességeket ( olimpikonokat) és a fogyatékkal élőket egy saját szervezésű programban. 100 km együtt a fogyatékos sportolókkal címmel. A program remekül sikerült, nagy támogatást jelentett, hogy a város melett a Paralimpiai Bizottság is az esemény mellé állt és segítettek igazán nívóssá tenni a rendezvényt. Ez az megmozdulás úgy gondoljuk mindenki számára nagyon nagy hatással volt és bízunk benne, hogy sikerült hosszabb távon is elindítanunk valamit a közös sportolás érdekében.
vissza.>>>