Kezdőlap » Környezetvédelem

- Szeretsz futni, úszni vagy kerékpározni, de nem találod a kihívásokat?

- Szeretnél amatőr versenyeken indulni, de nem találod a lehetőségeket?

- Szeretnél egy vidám, lelkes amatőr csapat tagja lenni?

Nálunk a helyed!

Segítünk a felkészülésben, tanácsokat adunk, közös edzéseket szervezünk!

Ha nem mersz még vagy nem vagy elég felkészült egyéniben indulni, váltócsapatot szervezünk Neked a hosszabb- rövidebb futóversenyekre vagy akár traitlonversenyekre.

Környezetvédelem

 

Fontos számunkra, hogy összhangban éljünk a természettel és tegyünk is annak érdekében, hogy megóvjuk környezetünket. Az edzéseinket, programjainkat igyekszünk természet közeli helyszíneken tartani. A kerékpáros túrák, az erdei futások, evezős versenyek alkalmat nyújtanak a természet jobb megismerésére. A legnépszerűbb helyszínünk a Malomvölgyi Parkerdő területe. Közel van városhoz, könnyen megközelíthető és a tavak menti sétány kiváló futó, kiránduló helyszín. Amennyiben az időjárás engedi, itt tartjuk az edzéseinket. Az Egyesületnek nagyon jó a kapcsolata  Park kezelőjével a BIOKOM kft-vel.  Tájékoztatnak bennünket a fejlesztési tervekről, ki kérik a véleményünket, mi pedig lehetőségeinkhez mérten segítünk park gondozásában, fenntartásban, értékeinek megőrzésben, megismertetésében.  Tavalyi évben egyesületünk kezelésébe került a Malomvölgyi Parkerdőben lévő faház, aminek tetőszerkezet leégett és évek óta romos állapotban volt. Az épület tetőszerkezetét és padlózatát egyesületünk felújította és szeretnénk újra alkalmassá tenni arra, hogy a park látogatóinak pihenését sportolást szolgálja. A ház környezetét is rendbe tettük.

Rendszeres szereplői vagyunk a környezetvédelemhez kötődő jeles napok eseményein és más civil szervezet programjain. A KÉK Egyesület által működtetett Zöldfórum munkájában tevékenységébe is bekapcsolódtunk, nem csak hallgatóként, hanem előadások megtartását is vállaltuk. Tevékenyen részt vettünk a Városfejlesztési Stratégia készítésben közreműködő civilek munkájában, és javaslatokkal is megfogalmaztunk, annak érdekében, hogy tervben minél nagyobb súllyal szerepeljenek környezetvédelmi szempontok is.


vissza>>>