Kezdőlap » Hírek - 100 KM EGYÜTT az Ironmanekkel és fogyatékos sportolókkal

- Szeretsz futni, úszni vagy kerékpározni, de nem találod a kihívásokat?

- Szeretnél amatőr versenyeken indulni, de nem találod a lehetőségeket?

- Szeretnél egy vidám, lelkes amatőr csapat tagja lenni?

Nálunk a helyed!

Segítünk a felkészülésben, tanácsokat adunk, közös edzéseket szervezünk!

Ha nem mersz még vagy nem vagy elég felkészült egyéniben indulni, váltócsapatot szervezünk Neked a hosszabb- rövidebb futóversenyekre vagy akár traitlonversenyekre.


100 KM EGYÜTT az Ironmanekkel és fogyatékos sportolókkal
Mindum Karcsi ősszel álmodott egy nagyot, megosztotta velünk álmát, hitt benne és Dinyus, a Fittbike SE és sok ember segítségével megvalósult az álom. Február 1-én a Pécs Plázában került megrendezésre az első olyan spinning maraton bajnokság, amelyen Ironmanek, fogyatékos sportolók és közéleti személyiségek tekertek közösen, csapatokban 100 km-t együtt.
Mikor elkezdtük a szervezést, akkor szembesültünk vele, hogy mennyien az esemény mellé álltak és segítségüket ajánlották fel.

 
Elsők közt vette fel velünk a kapcsolatot Dr. Litavecz Anna, a Paratriatlon válogatott szövetségi kapitánya, aki nagy lelkesedéssel támogatott bennünket. A környék Ironman-jeit felkeresve, mindenki egyből kedvet kapott a közös tekeréshez, így aki tehette részt vett az eseményen. A fogyatékos sportolók közül sokan már 3 éve járnak Dinyushoz heti rendszerességgel edzésre, így nagyon örültek az új kihívásnak. Az ÉFESZI (értelmi fogyatékossággal élők) tagjai mellett, a látássérültek és hallássérültek is csatlakoztak.
 
A verseny színvonalát emelte és a fogyatékkal élők számára hatalmas megtiszteltetés volt, hogy az ultratriatlon világbajnok Tamás Zsolttal, Vári Attila olimpiai bajnokkal, Dr. Tímár András és Mindum Károly dupla Ironman-ekkel, Nádasdi Zsolt ultratriatlonistával vagy Cseke Károly 11x-es Ironman-el tekerhettek együtt.
A fogyatékos sportolóknak óriási példaképnek számító Paralimpiai bajnok úszók: Becsey János, Sors Tamás, Meilinger Csaba is közösen hajtotta a pedálokat az IRONMAN-ekkel és fogyatékkal élőkkel. Az élményt nehezen lehet szavakkal leírni, elég volt a boldog arcokra nézni.
 
A verseny rajtját Csizi Péter alpolgármester indította, aki egy csapat tagjaiként szintén becsülettel végig küzdötte a távot.
A verseny fődíját Dr. Herr Gyula az eXtreme Man Nagyatád főszervezője ajánlotta fel (aki sajnos az ónos eső miatt nem tudott elindulni Kaposvárról) , egy Ironman nevezést az idei jubileumi 25. eXtreme Man bajnokságra.
A szuper hangulatot Péter Attila (szintén Ironman) vidámságával és utánozhatatlan szövegével biztosította a verseny során. A speakerkedés mellett a tekerésre is maradt ereje és szintén egy csapat tagjaként hajtott ő is.
 
Úgy gondoljuk ez a nap mindenki számára felemelő érzés volt. Nem csak a versenyzőknek, hanem a szurkolóknak is. Látni azt, hogy a fogyatékkal élők mennyire küzdenek, hajtanak a közös célért. Látni azt, ahogy az olimpiai bajnokok segítenek nekik felszállni a bringára, ahogy az Ironmanek szurkolnak a fogyatékkal élő csapattársaiknak. Látni azokat a pillanatokat, amikor a fogyatékos sportolók „betekernek a célba” és amikor név szerint megtapsolják őket és érmet akasztanak a nyakukba.
Ez a rendezvény mindenki számára valami újat jelentett, valami különlegeset. Bízunk benne, hogy ez a közös út nem ér véget és még sok kilómétert tekertünk együtt a spinning kerékpárokon vagy más eseményen.
Köszönjük a Fittbike SE tagjainak a sok segítséget a verseny során a frissítők állandó biztosításáról, a verseny szervezésében nyújtott önzetlen segítséget. A verseny hátterében egy igazán jó kis csapat áll.
 
Köszönjük még egyszer a támogatóknak:
Pécs Város Önkormányzata
Kővári János országgyűlési képviselő
Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság
Magyar Paralimpiai Bizottság Paralimpikonok Klubja
Dr. Herr Gyula eXtreme Man Nagyatád
Csillik László, a Közös az út alapítvány vezetője

Kovács Cukrászda  Pécs 

  




Videók