Kezdőlap » Hírek - 2013 Spinning Maraton beszámoló

- Szeretsz futni, úszni vagy kerékpározni, de nem találod a kihívásokat?

- Szeretnél amatőr versenyeken indulni, de nem találod a lehetőségeket?

- Szeretnél egy vidám, lelkes amatőr csapat tagja lenni?

Nálunk a helyed!

Segítünk a felkészülésben, tanácsokat adunk, közös edzéseket szervezünk!

Ha nem mersz még vagy nem vagy elég felkészült egyéniben indulni, váltócsapatot szervezünk Neked a hosszabb- rövidebb futóversenyekre vagy akár traitlonversenyekre.


2013 Spinning Maraton beszámoló

SPINNING MARATON, avagy hogyan küzd le korlátaidat?!

 
4 ÓRA TEKERÉS – MAXIMÁLIS SEBESSÉG – EGY CÉL - REMEK HANGULAT – ZENE – KITARTÁS – FÁJDALOM – BOLDOGSÁG –MEGCSINÁLTAM!

A 2013-as idei Városi Spinning Maraton Bajnokságunknak rekord létszámú résztvevő vágott neki. Több, mint 100 induló  ( 37 egyéni és 17 csapat) startolt 2013. március 9-én az Anikó Utcai Általános Iskola tornatermében.  Egyéni kategóriában 14 férfi és 24 lány versenyző tekert, még a 17  csapat között 3 fogyatékossággal élőkből alakult csoport (15 fő) és 3 (12 fő) általános iskolásokból szerveződött csapat is versenyzett. A verseny fő célja az volt,  hogy 4 óra alatt a lehető legtöbb kilométert tekerje a versenyző (egyéni vagy váltó-csapat kategóriában) egyhelyben a spinning kerékpárján.  A versenyzők nagy része számára a legfontosabb cél az volt, hogy végig tekerjék a 4 órát és igyekeztek ez idő alatt minél több km-t gyűjteni! Azonban női és férfi kategóriában és többen pályáztak a dobogó valamelyik fokára. Náluk már nem csak a teljesítés volt a cél, hanem nagyon komoly küzdelem, verseny alakult ki közöttük a helyezésekért.

Az abszolút egyéni kategória győztese Cseke Károly (198,26 km), őt követte mindössze 150 méterrel lemaradva iszonyatos hajrában 2. helyre kerülve Erdősi Balázs (198,11 km).  Férfi kategóriában a dobogó harmadik fokára Páll István (188,46 km) állt, aki idén 5. alaklommal teljesítette ezt a kimerítő 4 órás versenyt.
Női egyéni kategóriában szintén nagyon izgalmas versenyben dőlt el a dobogó legfelső fokának sorsa. Lieber Emese 3 óra 40 percen keresztül stabilan vezette a mezőnyt, majd kitartásával Sebők Gabriella az utolsó 20 percben utolérte Emesét, így közöttük is méterek döntöttek a 4. óra végén.  2013-as év Városi Spinning Maraton Bajnokságának női győztese Lieber Emese lett ( 182,38 km), II. helyezettje Sebők Gabriella (182,16 km) és III. helyezettje Berta Beatrix (180,92 km).
Csapatversenyben 2-4 fős csapatok indulhattak, akik egyben lettek értékelve függetlenül a csapat létszámától. A kategória győztes csapatát senki sem tudta megközelíteni egy pillanatig sem, óriási előnnyel nyerték a 4 órás versenyt. Az I. helyezett csapat „ A TEAM” (Béres Alexandra, Horváth Zoltán és Friedrich András) 196,80 km-t tekert, őket követte „Zsota” csapata (Patka Szabolcs, Urbán Vera, Csonka Norbert, Rónai Bernadett) , akik 186,28 km-t hajtottak a bringán. A dobogó harmadik fokáért 2 csapat versenyzett az utolsó pillanatokig, végül a „Fitt Girls” lányok (Marát Ádámné, Maróti Réka, Vajdics Vivien, Bangó Viktória) tekertek be III. helyen (180,67 km), maguk mögé utasítva a Riegler System Kft. csapatát.
Idén a Fogyatékossággal élők 3 csapatát és az Anikó Utcai Általános Iskola 3 csapatát külön értékeltük a csapatversenyben. Az eredmények azonban azt mutatják, hogy mindkét kategória megállta volna a helyét a többi csapat között is. A fogyatékossággal élők csapatain nagyon jól látszott a  rendszeres felkészülés a versenyre, hiszen ők minden héten részt vettek egy spinning edzésen. Mindenki csodálattal nézte, hogy mire képesek és mennyire tudnak küzdeni, sok egészséges ember megirigyelheti kitartásukat. Ezúton is köszönjük nevelőjüknek, Kiss Zsófiá-nak, hogy egész évben és a verseny során is segíti csapatát. Az Általános Iskolások felkészítésében Patkó Norbert tanár Úr volt segítségünkre, akik szintén óriási küzdelemben tekerték végig a 4 órát csapataikkal.
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az összes támogatónknak, hogy segítségükkel ilyen színvonalas versenyt rendezhettünk: A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával már hónapok óta készülhettek a versenyzők hétvégente a megmérettetésre.
Támogatóink:
Magyar Szabadidősport Szövetség
Magyar Olimpia Bizottság

Csizi Péter Pécs város alpolgármestere Verseny fővédnöke

Riegler System Kft. 
ANTIPEST Környezethigiéniai kft
Absolut Live
mf design
PVSK
Herwis
Solisan
Pedál kerékpáros bolt 
Fogaskerék kerékpáros bolt
Horváth Krisztina kutyakozmetika
Laboda Erika kutyakozmetika
Kollár Gabriella műkörömkészítés

Jancsóné Tóth Rita fodrász szolárium 
Nagy Miklós gyógymasszőr
Vezér András gyógymasszőr
Páll István nyúltenyésztő


Együttműködő partnereink:

Anikó Utcai Általános Iskola
Baptista Szeretettszolgálat ÉFESZI

Köszönjük az Anikó Utcai Általános Iskolának, hogy biztosította az esemény helyszínét! Köszönjük a rengeteg önkéntes a  munkát, amit a verseny során nyújtottatok, nélkületek ez a verseny nem sikerült volna így!
Reméljük jövőre még többen, még nagyobb helyen, még színvonalasabb körülmények között találkozunk újra! Ne felejtsétek, a felkészülést már most elkezdhetitek! 
 
 
  




Videók