Kezdőlap » Hírek - Ironman hosszú részeletes beszámolója

- Szeretsz futni, úszni vagy kerékpározni, de nem találod a kihívásokat?

- Szeretnél amatőr versenyeken indulni, de nem találod a lehetőségeket?

- Szeretnél egy vidám, lelkes amatőr csapat tagja lenni?

Nálunk a helyed!

Segítünk a felkészülésben, tanácsokat adunk, közös edzéseket szervezünk!

Ha nem mersz még vagy nem vagy elég felkészült egyéniben indulni, váltócsapatot szervezünk Neked a hosszabb- rövidebb futóversenyekre vagy akár traitlonversenyekre.


Ironman hosszú részeletes beszámolója

Ahogy ígértük jöjjön egy hosszabb beszámoló az év legnagyobb versenyéről:

Idén a megszokotthoz képest kicsit korábban, július 31-én tartották a 2011-es Ironman hosszútávú triatlonbajnokságot Nagyatádon.  A verseny évről-évre egyre népszerűbb lesz a magyar és környező országok triatlonistái és természetesen a Fittbike SE sportolói körében is. Az idén rekordszámú indulóval vettünk részt a hosszútávú megmérettetésen, 6 egyéni és 3 váltócsapat vágott neki a távnak.  A versenyzőknek 3,8 km úszást, 180 km kerékpározást és 42 km futást kellett teljesítenie. A váltócsapat tagjai erejüknek és felkészültségüknek megfelelően vették ki részüket a távokból, sokuknak a csapatrészvétel egy ugródeszkát jelenthet az egyéni ironman teljesítése felé.


A Fittbike SE népes csapatát rengeteg szurkoló és segítő gazdagította, akik lelkesedéssükkel, bíztató szavaikkal és jókedvükkel  egész nap erőt adtak a pályánlévőknek. A Fittbike csapata kiemelkedő látványosság volt a tömegben, hiszen több, mint 30-an vártuk reggel 7 órakor a Gyékényesi tó partján piros egyen pólóban a rajtot jelző ágyúdörrdülést.
A kora reggeli ébredés után a Gyékényesi tó parkolójában izgatottan szerelte mindenki a kerékpárját, az utolsó simításokat végeztük, még egy láncolajozás, rajtszámok a helyére kerültek, időmérő chip  a lábon és már jöhet is a kerékpár depózás, chek in és az elengedhetetlen nicoflexezés. A verseny előtti 2 hét hideg esős időjárása miatt egyre jobban kezdtünk aggódni a vízhőmérséklet miatt, neoprén ruhák után szaladgált mindenki a versenyt megelőző néhány napban.  Az utolsó döntés ideje szombat reggel érkezett  el, amikor saját bőrünkön érezhettük a víz hőmérsékletét. Néhányan neoprénben bíztak, mások vastag nicoflex és vazelin keverékét találták a legjobb megoldásnak. Mindkét verzió sikeresnek bizonyult, hiszen senki sem fagyott bele a vízbe és mindenki leúszta a távot J
 

Az úszást a hosszú 180 km-es kerékpározás követte.  Csapatunk szerencsésnek mondhatja magát, hiszen  az út rossz minősége ellenére semmilyen komolyabb műszaki probléma (defekt) nem nehezítette tekerésünket.  A kisebb-nagyobb gödrökkel csak Dinyusnak gyűlt meg a baj, aki „ügyesen esett”, hiszen néhány sebbel megúszta borulását és ugyanazzal a lendülettel tudta tovább róni a kilómétereket. Az időjárás is nekünk kedvezett, a kerékpározást megúsztuk eső nélkül, sőt a napocska is éreztette hatását.
 

Mire a futópályára érkeztünk már teljesen kisütött a Nap, nem is számítottunk rá hogy ilyen meleg időben kell majd lefutni az embert próbáló 42 km-es maratont. A versenyzők energiái már kezdtek fogyni, így a segítők és szurkolók egyre nagyobb szerephez jutottak. Nagyon köszönjük nekik a sok-sok segítséget, amivel hozzájárultak a sportolók jobb teljesítményéhez. Sajnos a futás végére eltűnt a napocska és átadta helyét a felhőknek, amelyből szakadó eső kerekedett.  Az eső szerencsére már a legtöbb egyéni és csapat versenyzőnket csak a táv végén kapta el, de Nagy Miki a futótáv több, mint felét szakadó esőben tette meg.
Gratulálunk mégegyszer minden egyéni és csapatversenyzőnknek a teljesítményéhez! Nagyon köszönjük a segítőink és szurkolóink kitartását!
 

Jöjjenek névszerint a 2011-es Ironman hősei, akik egyéniben teljesítették a távot Fittbike színekben:
1.    Bertalan Csaba (1x Ironman)        11:59:09
2.    Dinya Illés (Dinyus) 6x Ironman    12:20:32
3.    Kiss Gábor (1x Ironman)        12:21:39
4.    Mindum Károly (4x Ironman)        12:35:06
5.    Cseke Károly  (10x Ironman!!!)    13:05:53
6.    Nagy Miklós (4x Ironman)        14:41:21
 

Csapataink:
Fittbike Lokomotív:
Radó János
Bánkfi László
Vass Tibor

Fittbike Energy:
Németh Krisztina
Vezér Boglárka
Pápista Ferenc

Fittbike Power:
Kosaras Judit
Jegenyés Adél
Ludvig Károly

Továbbra is várjuk a képeket a versenyről!


 

  




Videók